A01 Arıza Kodu Ateşleme sorunu
Brülörde yanma olmadığını anlayabileceğimiz ve bu sebeple de cihazın çalışmaması ile karşılaşabileceğimiz bir arıza kodudur. Hemen her bir kullanıcının başına gelebilmektedir. Servis çağırmadan önce kombinize ve dairenize gaz geldiğinden emin olmalısınız. Bunun için gaz vanalarına bakabilir kapalı ise açabilirsiniz. Ya da doğalgazla çalışan başka bir cihazınız var ise çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Dairenizde gaz olduğundan ve kombinize gaz geldiğinden eminseniz eğer cihazı resetlemeyi deneyebilirsiniz. Resetleme işlemini de en fazla 3 kez yapabilirsiniz. 3 reset sonrasında sorununuz eğer düzelmiyorsa; başta anakart olmak üzere, gaz valfi, iyonizasyon ve ateşleme elektrodu gibi parçalarda sorun olabilir. Bu nedenle de mutlaka uzman bir Baymak Servisi ile görüşerek yardım almalısınız.

 

A03 Arıza Kodu Emniyet termostat sorunudur
Bu arıza durumunda cihazı birkaç kez resetlemeniz gerekir. Resetleme sonrasında da sorun düzelmiyorsa eğer mutlaka teknik destek almalısınız.

 

E03 Arıza Kodu Hava basınç anahtarı sorunudur
Bu arıza kodu atık gaz sistem sorunu olarak da bilinmektedir. Atık gazın dışarıya atılamadığını belirtir. Bu gibi durumlar; bacanın çekmediği, bacanın yerinden çıktığı, baca sensörünün, fanın, prosestatın ya da anakartın arızalı olduğu durumlarda karşımıza çıkabilmektedir. Net olarak arıza tespitinin yapılması ve sorunun çözümlenmesi adına servisi aramanız gerekmektedir.

 

E05 Arıza Kodu Çıkış suyu sensöründeki arızayı belirtir
Bu arıza durumu genelde kış aylarında karşımıza çıkar. Kalorifer sensörü yani ntc sinde sorun olduğu anlamına gelir. Kaloriferlerde ısı olmaz ya da olması gerekenden daha az ısıtma yapabilir. Çözüm için servis desteği almalısınız. Sensörün yanı sıra bağlantılarda kopma ya da kısa devre olduğu zaman da bu sorun yaşanabilmektedir.

 

E06 Arıza Kodu Kullanım suyu sensöründeki arızayı belirtir
Sıcak su sensörü olarak da adlandırabilmemiz mümkündür. Sıcak su arızası ile karşılaşırsınız. Bu sorunda tek sebep sensör de değildir aslında. Sensörün yanı sıra kablolarda da sorun olabilmektedir. Kablolarda kopma veya kısa devre olabilir. Teknik olarak mutlaka uzman yardımı almalısınız.

 

E10 Arıza Kodu Tesisat basıncının düşük olduğunu belirtir
Genelde daha sık karşılaştığımız bir arıza durumu olmaktadır. Bu arıza durumunda kullanıcı olarak tesisat suyunu tamamlamanız yani cihaza ihtiyacı olan suyu basmanız gerekmektedir. Cihazın sağ alt köşesinde yer alan göstergeye baktığınızda 1 barın altında olduğunu göreceksiniz. Falke Fx 24 Fi model kombinin sağ altında monteli şekilde mavi plastik uçlu bir parça göreceksiniz. Bu parça dolum vanasıdır. Parçayı sola çevirerek basınç göstergesini de takip ederek 1,5 değerine kadar su basmalısınız. Uygulama sonrasında sorun düzelecektir. Düzelme olmaz ise cihazı resetlemelisiniz. İşlemi yapamadıysanız ya da yapmanıza rağmen sorun devam ediyorsa mutlaka servisi aramalısınız.

 

E26 Arıza Kodu Maksimum sıcaklık uyarısıdır
 Falke Fx 24 Fi model kombilerde çok sık karşımıza çıkan arıza durumudur. Bu sorunun birden çok yaşanma sebebi bulunmaktadır. Mesela en basiti kombinizin su basıncını kontrol etmelisiniz. Su basıncı düşük ise su basmanız gerekir. Bu şekilde uzun süre kullanıldı ise kuru yanma yapmış olabilir. Kombiniz eğer kalorifer konumunda ise bu durumda kalorifer vanalarının açık olduğundan emin olmalısınız. Vanalar kapalı ise açmalısınız. En az 3 kalorifer vanası mutlaka açık olmalıdır. Sorun yine de devam ederse eğer bu durumda karşınıza çıkabilecek sorunlar: ana eşanjörde kireçlenme, üç yollu vananın konumunu değiştirmesi, üç yollu vananın ortada kalması, pompanın sıkışması, kart arızası, sensör arızası, tesisatta tıkanıklık veya pislik tutma görevinde olan kalorifer filtresinin tıkanmasıdır. Bu durumda net tespit ve çözüm için mutlaka servis yardımı alınmalıdır.