L3,L4,L6 ve L7 Hızlı Yanıp Sönüyor ise Anakart ile iletişim kesintisi
Kombide beyin görevinde olan elektronik kart ile iletişimin kesildiği anlamına gelir. Daha öncesinde elektronik karta veya ekran kartına müdahale edildi ise yanlış bağlantı yapılmış olabilir. Müdahale yapılmadı ise elektronik kart arızalı olabilir. Servis yardımı almanız gerekir.
L3,L6 ve L7 Yanmıyor L4 Yanıyor ise Brülörde yanma yok
Bu arıza durumunda kombi kendi kendine 5 kez ateşlemeyi dener. Fakat brülörde yanma olmadığından ateşleme yapamaz ve arızaya geçer. Bu arıza ile karşılaştığınız zaman cihazı resetlemelisiniz. Arıza devam ederse gaz vanalarına bakmalı, kapalı ise açmalısınız. Gaz vanalarının her koşulda açık olması gerekmektedir. Sorunun devam ettiği durumlarda Eca Servisi’ni aramalısınız. Cihazın gaz valfinde, elektronik kartında, iyonlarında ya da elektrotlarında sorun olabilir. Bu duruma ancak servis ekipleri müdahale edebilir.
L3 Yanıp Sönüyor, L4 Yanıyor, L6-L7 Yanmıyor Kalorifer sensörü arızası
Bu arıza durumunda muhtemelen kaloriferleriniz ısınmayacaktır. Kalorifer ısı sensöründe, kalorifer sensörü kablolarında veya bağlantılarda sorun olabilir. Net teşhis ve çözüm için arızayı yerinde görmek gerekir. Bu yüzden mutlaka servis yardımı almalısınız.
L3-L7 Yanmıyor, L4 Yanıyor ve L6 Yanıp Sönüyor Sıcak su sensörü arızası
Bu arıza durumunda sıcak su beklentinize kesinlikle yanıt alamazsınız. Sıcak su sensörü arızalı olabilir. Sensör kablolarında kopukluk veya kısa devre durumu olabilir. Veya sensör borularında nemlenme olabilir. Teşhis ve müdahale için mutlaka servisi aramalısınız.
L3,L6 ve L7 Yanmıyor, L4 Yanıp Sönüyor ise Aşırı sıcaklık kilitlenmesi
Bu durumda önce resetleme işlemi uygulamalısınız. Kalorifer vanalarının açık olup olmadığına bakmalısınız. Kapalı ise vanaları açmalısınız. Bir de bu hususta dikkat edilmesi gereken şey en az 3 kaloriferin kullanılır durumda olması yani vanalarının açık olmasıdır. Vanalara bakmalı açık konuma getirmelisiniz. Sorun yine de devam etmekte ise kombi su basıncına bakmalı, basınç düşük ise su basma işlemi uygulamalısınız. Arıza yine tekrar eder veya düzelmezse; ana eşanjörde kireç-tıkanma, üç yollu vanada konum değiştirme-ortada kalma, devir daim pompasında sıkışma, sensör ve kartta arıza, kalorifer filtresinde veya tesisatında tıkanma gibi durumlarda bu sorun yaşanabilir. Tespit ve müdahale için mutlaka servisi aramalısınız.
L3-L6 Yanmıyor, L4 Yanıyor ve L7 Yanıp Sönüyor Hava akış arızası
Bu gibi arıza durumları genelde hermetik model Proteus kombilerde karşımıza çıkar. Hava basınç anahtarı dediğimiz prosestattır. Prosestat hava akışına yardımcı olan özellikle de fanın bekçisi olarak adlandırabileceğimiz bir parçadır. Arıza olduğunda, kontak kapatmadığında veya açmadığında bu sorun yaşanabilir. Bunun yanı sıra fan veya anakart arızası da söz konusu olabilir. Baca yerinden çıkmış ise yine bu sorun yaşanabilir. Net tespit ve müdahale için servisi aramak gerekir.
L3 Yanmıyor, L4 Yanıyor, L6-L7 Yanıp Sönüyor Düşük su basınç sorunu
Kombi su basıncı düşük olduğu zaman bu sorun yaşanır. Böyle bir durumda kullanıcı olarak servis desteği almadan direk kombiye ihtiyacı kadar su basarak sorunu çözümleyebilirsiniz. Proteus kombinin sol alt tarafındaki siyah doldurma musluğunu sola çevirerek kombiye 1,5 bar kadar su basın. Sola çevirdiğiniz an su sesi gelmelidir. Panelin sağ alt tarafına bakarsanız basınç göstergesi (manometre) olduğunu göreceksiniz. Basınç göstergesi de yükselecektir. İlerleme 1,5 değerine geldiğinde siyah doldurma musluğunu sağa çevirerek kapatın. Bu şekilde su basma işlemi tamamlanmış olur. sorunun düzeldiğini de göreceksiniz. Sorun devam ederse “R” düğmesine birkaç saniye kadar basılı tutun. Yani resetleme işlemi yapın. Resetleme sonrasında sorun düzelmezse veya işlemi yapamazsanız servis yardımı alabilirsiniz.
L3,L6 ve L7 Yanıyor, L4 Hızlı Yanıp Sönüyor Elektronik kart sorunu
Cihazdan verim almanız bu safhada mümkün değildir. Cihazın elektronik kartı arızalı ise hiçbir parça çalışma sağlamaz. Bu gibi durumlarda cihaza birkaç resetleme işlemi uygulamalısınız. Resetleme sonrasında sorunda eğer düzelme durumu olmaz ise Servis yardım almalısınız.